Ansiktsserum

Innehåll

Vad är ett ansiktsserum?

Ansiktsserum är en hudvårdsprodukt som kan hjälpa dig att få friskare hy med mer lyster. Serum är designade för att ge din hud en stor dos nyttiga mineral och vitaminer. De är designade för att innehålla små molekyler som kan gå djupt in i huden och stärka den från grunden. Ansiktsserum är inte åtefuktande utan de skall användas tillsammans med en återfuktande kräm. De kan dock hjälpa huden absorbera återfuktande krämer bättre och hjälper därför indirekt till att återfukta huden. Man applicerar först ansiktsserumet och därefter när det har dragit in så smörjer man in ansiktet med en ansiktskräm.

Bäst i test ansiktsserum

Nedan listar vi de ansiktsserum som vunnit vårt bäst i test 2019. När vi utser bäst i test så beaktar vi både våra egna erfarenheter med produkten och vad andra testar har att säga om produkten. Vi gör detta för att vara säkra på att de produkter som vi rekommenderar som bäst i test verkligen är de bästa produkterna på marknaden.

Bästa ansiktsserumet

BÄST I TEST

Detox serum

Grown Alchemist

 Grown Alchemist detox serum

Köp här

BÄST I TEST LYX

r-retinoate intense

Medik8

r-retinoate intense

Köp här

BÄST I TEST BUDGET

Hyaluronic acid serum

The Organic Pharmacy

hyaluronic acid serum

Köp här

BÄST I TEST C-vitamin

c+ collagen brighten & firm

Dr Dennis Gross

c+ collagen brighten & firm

Köp här

Runner up

Hydration clinical booster

Dr Dennis Gross

hydration clinical booster

Köp här

Runner up lyx

Wrinkle recovery serum

Dr Dennis Gross

ferulic + retinol wrinkle recovery overnight serum

Köp här

Runner up Budget

Rejuv elixir

Eneomey

Eneomey rejuv elixir

Köp här

BÄST I TEST RETINOL

Retinol 30% booster drops

Rodial

retinol 30% booster drops

Köp här

Billigt ansiktsserum

Billigt ansiktsserum från ordinary

Om du letar efter villigt ansiktsserum så rekommenderar jag att du prövar serum från Ordinary. De säljer mycket billiga serum som ofta kostar under 100 kr.  Varje serum innehåller bara en eller två aktiva ingredienser till skillnad från dyrare serum som ofta innehåller en blandning.  Du bör därför köpa flera olika av dessa serum och använda dem i kombination.  Ordinary gör det möjligt för dig att skapa ett serum som är speciellt anpassat för din hud genom att köpa de aktiva ingredienser du vil ha och använda dem tillsammans.  De låter dig göra ditt eget ansiktsserum.

Köp här

Att köpa ansiktsserum

Många ansiktsserum är relativt dyra men de är ofta värt priset. Anledning att de är dyra är att de är väldigt koncentrerade och innehåller stora mängder av de aktiva ingedienserna. De kan ses som koncentrerade ansiktskrämer. Serum är ofta mycket drygt och en burk räcker länge.

Jag var själv mycket tveksamm till ansiktserum och om de verkligen kunde vara värda priset men var positivt överraskad när jag slutligen prövade. Jag använder nu serum några gånger per månad när huden har utsatts för extra påfrestningar såsom när den blir torr mitt i vintern och efter solsemestrar. För bästa resultat skall man dock använda serum mycket mer regelbundet än vad jag gör.

Jag kan inte lova att du får samma resultat som jag fick men jag rekommenderar att du prövar och ser hur bra ett serum fungerar för dig.

Varför man skall använda ansiktsserum

Ansiktserum innehåller mindre molekyler än en ansiktskräm. Detta låter molekyklerna att tränga in i huden lättare och låter mer av de aktiva ingredienserna att tränga in i huden. Detta låter ansiktserum tillföra huden mycket mer näring och reparande ingredienser. Ett serum är mycket mer effektiv på att tillföra viktiga molykyler till din hud än vad din ansiktskräm är. En ansiktskräm kan ge din hud vad den behöver för att skydda den och undvika att den skadas ytterliggare. Ett serum kan tillföra så mycket näring till huden att det hjälper till att reparera huden. Du skall aldrig använda bara serum utan serum skall användas tillsammans med skyddande ansiktskräm. Krämen hjälper till att skydda din hud medan serum hjälper till att reparera skador på din hud. Ett Serum kan föryngre din hud och återskapa dess lyster på ett sätt som en kräm inte kan.

Vad är ansiktsserum effektivt mot

Aansiktsserumnsiktsserum är effektivt mot de flesta hudprblem eftersom det hjälper hudan att läka och återhämta sig från skador. Detta gör att serum kan lindra dina problem även i fall där den inte kan bota den underliggande åkomman såsom t.ex. Psoriasis,

Serum är särskillt effektivt mot oren hud, torr och livlös hud, solskador, pigmentfläckar samt ålderskador såsom rynkor. Serum kan hjälpa dig att hålla din hud ung mycket längre än hudkräm kan.

Vilket serum skall du använda

Olika typer av ansiktserum funkar olika bra mot olika åkommor. Nedan tipsar vi om vilken typ av ansiktsserum du skall använda i olika situationer.

Mot ance

Om du har problem med ance eller om du lätt får acne kan ett ansiktserum vara lösningen. Personer som har lätt att få acne skall välja ett ansiktserum som innehåller C-vitamin , zink , retinol och salicylsyra.

Mot torr hud

Om du har torr hud skall du välja ett ansiktsserum som innehåller vitamin E, glykolsyra, >Nicotinamide (vitatmin B3), och hyaluronsyra. Alla dessa ingredienser hjälper till att bota torr hud.

Glanslös hud

Om dín hud har förlorat sin lyster och känns tråkig så kan ett ansiktsserum hjälpa dig att få tillbaka hudens lyster. Om du vill bota glanslös hud skall du välja ett serum som innehåller mycket antioxidanter. Välj ett serum som innehåller grönt tee extrakt, ferulsyra, och resveratrol. Detta hjälper till att skydda och reparera huden.

Är ansiktsserum återfuktande

En ansiktserum kan vara full av återfuktande ingredienser med återfuktar inte på samma sätt som en ansiktskräm och är inte återfuktande i traditionell mening. Ett ansiktserum tillför återfuktande näring till huden men skyddar inte huden från att torka ut igen. Man skall använda en ansiktskrän som kan skapa ett skyddande lager ovanpå huden för att uppnå bäst effekt.

Hur använder man serum

Läs alltid på burken för att se hur tillverkaren rekommenderar att du använder deras serum. Normallt skall du tvätta ansikten med ljummet eller varmt vatten innan du applicerar serum på ansiktet. Applicera ett tunt lager serum. Serum är som sagt mycket koncentrerade så du behöver inte använda särskillt mycket. Ett mycket tunnt lager är tillräckligt. De flesta serum är mycket lättflyttande så det är mycket lätt att applicera ett tunt lager. Ge serumet ca 10 minuter att dra in och smörj sedan in ansiktet med en ansiktskräm.

Använd inte för mycket. Mer är inte bättre.

Hur ofta skall man använda serum?

Svaret på denna fråga beror på vad du vill uppnå och vilket serum du använder. Jag använder som sagt bara serum när jag har utsatt huden för extra påfrestningar men om du vill få bästa resultat skall du använda serum mycket oftare än så. I de flesta fall rekommenderar tillverkaren att du använder serum varje dag men det finns vissa serum som är gjorda för att användas mer sällan. Läs instruktionerna för att få veta vad som gäller för ditt ansiktserum.

Hur länge håller en burk serum efter man öppnat den

Ett vanligt missförstånd är att ansiktsserum har en kort hållbarhet när man har öppnat burken eftersom många aktiva ingredienser såsom C-vitamin snabbt degraderar i kontakt med luften. Det är sant att serum tidigare hade kort hållbarhet med detta är inte längre sant. Moderna serum innehåller ingredienser som har getts en längre livslängd och en bruk ansiktserum håller nu i 6- 12 månader efter man har öppnat den. Efter detta kommer serumet fortfarande att vara nyttigt men kommer innehålla mindre mängder av de gynsamma ingrediensera än tidigare.