Ansiktsserum

Vad är ett ansiktsserum?

Ansiktsserum är en hudvårdsprodukt som kan hjälpa dig att få friskare hy med mer lyster. Serum är designade för att ge din hud en stor dos nyttiga mineral och vitaminer. De är designade för att innehålla små molekyler som kan gå djupt in i huden och stärka den från grunden. Ansiktsserum är inte åtefuktande utan de skall användas tillsammans med en återfuktande kräm. De kan dock hjälpa huden absorbera återfuktande krämer bättre och hjälper därför indirekt till att återfukta huden. Man applicerar först ansiktsserumet och därefter när det har dragit in så smörjer man in ansiktet med en ansiktskräm.

Bäst i test ansiktsserum

Nedan listar vi de ansiktsserum som vunnit vårt bäst i test 2019. När vi utser bäst i test så beaktar vi både våra egna erfarenheter med produkten och vad andra testar har att säga om produkten. Vi gör detta för att vara säkra på att de pridukter som vi rekommenderar som bäst i test verkligen är de bästa produkterna på marknaden.

Att köpa ansiktsserum

ansiktsserumMånga ansiktsserum är relativt dyra men de är ofta värt priset. Anledning att de är dyra är att de är väldigt koncentrerade och innehåller stora mängder av de aktiva ingedienserna. De kan ses som koncentrerade ansiktskrämer. Serumet är ofta mycket drygt och en burk räcker länge.

Jag var själv mycket tveksamm till ansiktserum och om de verkligen kunde vara värda priset men var positivt överraskad när jag slutligen prövade ett serum. Jag använder nu serum några gånger per år när huden har utsatts för extra påfrestningar såsom när den blir torr mitt i vintern och efter solsemestrar. För bästa resultat skall man dock använda serum mycket mer regelbundet än jag gör.

Jag kan inte lova att du får samma resultat som jag fick men jag rekommenderar att du prövar ett och ser hur bra ett serum fungerar för dig.

Varför man skall använda ansiktsserum

Ansiktserum innehåller mindre molykyler än en ansiktskräm. Detta låter molykyklerna att tränga in lättare i huden och låter mer av de aktiva ingredienserna tränga in i huden. Detta låter ansiktserum tillföra huden mycket mer näring och reparande ingredienser. Ett serum är mycket mer effektiv på att tillföra viktiga molykyler till din hud ön vad din hudkräm kan. En ansiktskräm kan ge din hud vad den behöver för att skydda den och undvika att den skadas ytterliggare. Ett serum kan tillföra så mycket näring till huden att det hjälper till att a reparera huden. Du skall aldrig använda bara serum utan serum skall användas tillsammans med ansiktskräm. Krämen hjälper till att skydda din hud medan serum hjälper till att reparera skador på din hud. Ett Serum kan föryngre din hud och återskapa dess lsyter på ett sätt som en kräm inte kan.

Vad är ansiktsserum effektivt mot

Ansiktsseru är effektivt mot de flesta hudprblem eftersom det hjälper hudan att läka och återhämta sig från skador. Detta gör att serum kan lindra dina problem även i fall där den inte kan bota den underliggande åkomman såsom t.ex. Psoriasis,

Serum är särskillt effektivt mot oren hud, torr och livlös hud, solskador, pigmentfläckar samt ålderskador såsom rynkor. Serum kan hjälpa dig att hålla din hud ung mycket längre än hudkräm kan.

Vilket serum skall du använda

Olika typer av ansiktserum funkar olika bra mot olika åkommor. Nedan tipsar vi om vilken typ av ansiktsserum du skall använda i olika situationer.

Mot ance

Om du har problem med ance eller om du lätt får acne kan ett ansiktserum vara lösningen. Personer som har lätt att få acne skall välja ett ansiktserum som innehåöller vitamin C , zink , retinol och salicylsyra.

Mot torr hud

Om du har torr hud skall du välja ett ansiktsserum som innehåller vitamin E, glykolsyra, >Nicotinamide (vitatmin B3), och hyaluronsyra. Alla dessa ingredienser hjälper till att bita torr hd.

Glanslös hud

Om du ín hud har förlorat sin lyster och känns tråkig så kan ett ansiktsserum hjälpa dig att få tillbaka hudens lyster. Om du vill bota glanslös hud skall du välja ett serum som innehåller mycket antioxidanter. Välj ett serum som innehåller grönt tee extrakt, ferulsyra, och resveratrol. Detta hjälper till att skydda och reparera huden.

Är ansiktsserum återfuktande

En ansiktserum kan vara full av återfuktande ingredienser med återfuktar inte på samma sätt som en ansiktskräm och är inte återfuktande i traditionell mening. Ett ansiktserum tillför återfuktande näring till huden men skyddar inte huden frpn att torka ut igen. Man skall använda en ansiktskrän som kan skapa ett skyddande lager ovanpå huden för att få bäst effekt.

Hur anänder man serum

Läs alltid på burken för att se hur tillverkaren rekommenderar att du använder deras serum. Normallt skall du tvätta ansikten med ljummet eller varmt vatten innan du applicerar serum på ansiktet. Applicera ett tunt lager serum. Serum är som sagt mycket koncentrerade så du behöver inte använda särskillt mycket. Ett mycket tunnt lager är tillräckligt. De flesta serum är mycket lättflyttande så det är mycket lätt att spplicera ett tunt lager. Ge serumet ca 10 minuter att dra in och smörj sedan in ansiktet med en ansiktskräm.

Använd inte för mycket. Mer är ine bättre.

Hur ofta skall man använda serum?

Svaret på denna fråga beror på vad du vill uppnå och vilket serum du använder. Jag använer som sagt bara serum när jag har utsatt huden för extra påfrestningar men om du vill få bästa resultat skall du använda serum mycket oftare än så. I de flesta fall rekommenderar tillverkaren att du använder serum varje dag men det finns vissa serum som är gjorda för att användas mer sällan. Läs instruktionerna för att få veta vad som gäller för ditt ansiktserum.

Hur länge håller en burk serum efter man öppnat den

Ett vanligt missförsånd är att ansiktsserum har en kort hållbarhet när man har öppnat burken eftersom många aktive ingredienser såsom vitamin c snabbt degraderar i kontakt med luften. Det är sant att serum tidigare hade hort hållbarhet med detta är inte längre sant. Moderna serum innehåller ingredienser som har getts en längre livslängd och en bruk ansiktserum håler nu i 6- 12 månader efter man har öppnat den. Efter detta kommer serumet fortfarande att vara nyttigt men kommer innehålla mindre mängder av de gynsamma ingrediensera än tidigare.